torstai 6. joulukuuta 2012

Itsenäisyyspäivä

... ja voihan himmeli! Tässä on sitten tulos siitä, mitä tapahtuu kun kaikki loksahtaa kohdalleen... tai sitten ei...


Kaikki alkoi oikeastaan pari viikkoa sitten, kun olin työ reissussa Helsingissä julkaisemassa uusinta tuotostamme Johannan kanssa... paluumatkalla pysähdyimme iltapalalle Lahteen ja poikkesimme kirjakauppaan... ja mitä sieltä löysin. Eija Kosken Himmeli-kirjan! ... ja hintakin oli tipahtanut roimasti... Kirja lähti matkaan sillä ajatuksella, että kun SITKUN aika koittaa, niin teen taas himmelin... Ensimmäisen himmelini olen tehnyt pienenä alakoululaisena... nuo himmelit ovat jotenkin niin upean lumoavia hiljaisella liikkeellään. Jotenkin ne ovat tuntuneet myös pyhiltä... mitä se sitten lieneekin.

Toinen asia joka johti tähän himmelöimiseen oli nuo origami tähdet (edellinen raapustus)... monet lukijani ovatkin niitä jo taitelleet tai ainakin suunnitelleet taittelevansa... Etsin uusiin tähtiin vanhoja nuotteja kirpparilta huonolla menestyksellä. Löytyi vain yksi virsikirja. Ostin sen.


Lopullisen sysäyksen himmelöimiseen sai ajatus, että nyt en kertakaikkiaan jaksa muuta. Rullailin sivut pilleiksi (ohjeen mukaan 450kpl, koko kirja!) ja valitsin malliksi pyöreän himmelin. Aikaa menikin sitten lopulta vain eilinen ilta ja tämä aamupäivä!
 
Arvatkaa vaan, että onko himmeli kiitollinen kuvattava...
 tänään ei kuvista tullut millään yhtään mitään...

Lumoavia hetkiä Itsenäisyyspäivään! Meillä ohjelmassa pikku sudarin partiolupaus...

6 kommenttia:

 1. Ymmärsinkö nyt oikein: Ei siis oljesta vaan virsikirjasta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä :) ...siinä on kaikki kirjan virret rullalla...

   Poista
 2. Hei,
  ihana himmeli tuli! Olisin kysynyt, minkä kokoista virsikirjaa käytit? Olivatko sivun mitat siis suunnilleen minkämoiset :) ?
  Kiitokset ja ihanaa alkanutta helmikuuta!

  VastaaPoista
 3. Sivun leveys oli n. 7 cm ja yksi pilli on siis yksi sivu. Pillin mitta tuo 7cm... Kirja oli siis sellainen pieni :) Olen nyt tehnyt muutaman noita lisääkin erilaisista papereista, mutta tuo ohut paperi on eniten mieleeni.
  Kiitos palautteesta! Mukavia hetkiä oman projektista parissa (?). Homma on kovin koukuttavaa :)

  VastaaPoista