keskiviikko 8. kesäkuuta 2016

Dominolapasia

Ihmeiden aika ei ole ohi. Olen ajatellut, että en jaksa kirjoitella ohjeita yhtään mihinkään, mutta jälleen teen poikkeuksen. Tai no. Ennemmän kuvallinen poikkeus tämä taas on. Ja ei. Idea ei ole omani. Domino tekniikalla on tehtyjä lapasohjeita on ollut monessa paikkaa, sekä lehdissä, että blogeissa. Peukalot vaan näyttivät niin köpösiltä, että päätin miettiä kuinka sen saisi tehtyä paremman muotoiseksi... peukalon muotoiseksi. Eli alkuperäistä ohjeesta ei tietoa... tässä se kuinka nämä neuloin ja etenkin, kuinka nuo peukut tein. Kaksi erilaista vaihtoehtoa luonnosteltuna kuviksi.

Eli tarinaan. Selailin taas kerran erilaisia kuvia, että mitä ihmettä sitä seuraavaksi neuloisi. Noita lankoja kun riittää ja määrät ovat aika pieniä. Tälläkertaa lapasenkokoisia nyyttejä. Törmäsin näihin domino lapasiin. Domino tekniikalla olen toteuttanut aiemminkin mm. tämän lahjaksi antamani viltin. Ja voisin vannoa, että joskus koululaisena on tullut neulottua myös ne "mummon palatossut"... eli juuri tällä samalla tekniilalla!

Ensin päätin ottaa nopeasti neuloontuvaa valkoista villalankaa, jonka nimeä en todellakaan muista. Novitaa se oli, mutta ei sellaista Novitalle ominaista lankaa. Ostaisin lisääkin, jos tulisi vastaan. 100% villaa tuoksun kera ja tuollainen mielenkiintoinen kierre. Voin sanoa, että näin neulottu peukku on lähes täydellinen! Jotta tällaisen peukun saa tehtyä, on langan oltava suhteellisen paksua... tai käden pieni... jotta peukku sattuisi oikeaan kohtaan. Ruutujen koko kun on tavallaan vakio suhteessa langanvahvuuteen/silmukkamääriin. (Ohje tuolla lopussa.)Tämä toinen versio on neulottu aikoinani Hämeenlinnasta ostamastani alpakasta. Ja kyllä. Aika monta vuotta ollen säilytellyt tätäkin jämänytteröä! Vyötteitä ei enää ole, mutta ohutta on ja hienona. Aikoinani koneella neuloin näistä itselleni puseron. 

Tällainen peukku ei ole ihan niin istuva. Tai istuu, mutta lapanen lähtee kädessä hieman kiertämään. Tälläisessä notkeassa alpakkaneuloksessa tosin se ei ole käytössä osoittautunut ongelmaksi. Suosittelen ensisijaisesti siis tuota toista peukkumallia. Tosin tällä langalla ei aikuisen koossa peukku olisi oikeaan kohtaan sattunut.

Näin tänne kesän keskelle saatiin lapasia. Kuvista voi päätellä, että jutun julkaisu on pikkaisen venynyt, mutta lapasia tuolla kylmassä ja sateessa nyt melkeen tarvitseekin!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti