tiistai 11. joulukuuta 2012

Valoa

... valoa! Tänään on ollut taas ihmeellinen päivä. Joulu ei rakennu kotiimme mitenkään muuten kuin rauhoittuen... siis minut on vallannut täydellinen pysähtyneisyyden tila. Päivittäin saan kuitenkin jonkun asian tehtyä ja tänään se oli tämä:


Kaapissa se ehti odottaa vuoroaan jo seitsemän vuotta... meneeköhän muilla näin kauan lamppujen kiinnittämiseen? ... lampun historiasta... sillä lähes kaikilla tavaroillani on jokin historia, uusia on vähemmistö... mutta siis, lamppu on ostettu n. seitsemän samanlaisen kanssa Ekotorilta vuosia ennen kuin tämän yhden yksilön silloin seitsemän vuotta sitten uudelleen sähköistytin. Äitini  kanssa  pelastimme nämä kaunottaret muutaman euron  (tai markan :D) hintaan romulaatikkona. Olisi ollut kyllä mukava tietää, että mistä lamput ovat peräisin. Luultavasti jostain julkisesta tilasta? Se miksi lamppu kaapissa odotti johtui oikeastaan siitä, että tuo metallinen varjostin oli kovin kellertynyt ja en ollut spray-pulloa saanut ostettua että maalaisin sen uudestaan. Tänään oli hyvä syy lähteä ulkoilemaan ja ostaa se maali!

Tästä uudistuksesta innostuneena esittelen nyt sitten muutamaan muunkin lamppuni. Katselkoon ketä kiinnostaa :) ...kuvatkin puhelinräpsyjä :)

 
Tämä ihastus tarttui kirpparilta mukaan nyt syksyllä alle kahdella eurolla ja on nyt lämpimän eteisemme valaisija. (viileällä kuistilla on perinteinen vanha "pallovalo", kuten vessassa ja Tyynen huoneessakin) ...ei sen enempää mitään historioita, kun tähän ei oikeastaan liity mitään sen kummempaa.
 
 
Ja tämän neulontavaloni alla olen neulonut monet silmukat... ja lukenut monet kirjat. ... ja se on oikeastaan ensimmäisiä mustia asioita, joita kotiini alkoi hiipiä pikkuhiljaa. Kirpparilta tämäkin. Olisi teininä pitänyt olla vannomatta, että kotiini ei sitten koskaan tule mitään mustaa! Ei ainakaan nahkasohvaa... no sohvaa ei ole vielä tullut, kun kesällä tuli tuo kuvassa pilkistävä valkoinen... Mutta ei ne mustat nahkasohvatkaan hullummille nykyään tunnu...
 
 
Ja tämä lamppu on sitten jalkalamppu... joo :) Se on peruja Isolta I:ltä ja isäni (veli V:n) kautta tullut omaan kotiini. Sitä on aina, oman muistini kantaman päähän, peittänyt oranssi kankainen varjostin, mutta en itse sitä siinä ole koskaan pitänyt sillä alla on kaunis (muovinen) varjostin joka suuntaa valon kattoon. Varsi on päällystetty nahkalla ... joka tahtoo jo hapertua... varmaan kannattaisi öljytä? Onko kenellä tietoa?
 
Näin valoisissa tunnelmissa jäämme odottamaan seuraavaa raapustustani, joka saattaa liittyä lintuihin ;) ... vaikka joulu ihmisenä itseäni olen aina pitänyt, ei edelleenkään mitään joulusta!
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti