lauantai 2. tammikuuta 2016

Pitkän prosessin tulos...

...tämä minun suosikki villatakkini. Neuloin sen Pirtin kehräämön 2-säikeisestä 2-laatuisesta karstalangasta kaksinkertaisena.  Pitkän tästä neuleprojektista teki se, että tämä takki onnistui vasta neljännellä neulomisella. Kokeilin kaikenlaisia ideoita, mutta ne vaan eivät tuntuneet valmiina toimivilta. Lopulta tämä hyvin yksinkertainen pääntieltä helmaan yhtenä kappaleena neulottu malli oli toimivin, kuten yksinkertaiset ideat yleensä minulla tuppaa olemaan. Malli siis omani... ei ohjeita, kun en niitä jaksa kirjoitella :)Takin juju on tuo hieman sivuun siirretty nappilista. Tähänkin takkiin löytyi aivan täydelliset "emaloidut" kookosnapit. Samanlaisia nappeja käytin jo 13 napin takissa. Nämä vihreät napit vain ovat niin suuret, että päätin välttää suuret napinlävet ja laittaa napit valeeseen. Toimiva ratkaisu!

Takki on aikasta paksu, onhan se nelisäikeistä lankaa. Ehkä vielä aavistuksen vanuttunut, kun viimeistelin sen konepesulla. Langan liukukehrätyt värit sekoittuvat mielestäni kivasti ja kakkoslaatuinen kertaus vaan kertautuu, kun langat on neulottu "väärään tahtiin" sekaisin. 

Tänään oli ihana aurinkoinen pakkaspäviä. Naapurin seinästä heijastui valo naulakossa roikkuneeseen villatakkiin. Se innoitti viimein kuvaamaan takin myös tänne. Viimein on koko prosessi valmis tämän neuleen osalalta ja syksyn kestänyt hiljaiselo täällä blogissa katkastu! 
1 kommentti: