perjantai 2. toukokuuta 2014

Kangasvuokkoja

Tämä kevät on kyllä ollut ihmeellinen. Tai oikeastaan se alkoi jo talvesta. Tai siitä, että sitä ei oikeastaan ollut. Jokavuotinen äitienpäiväperinteeni siirtyi nyt pääsiäiseksi! Niin, äitienpäivänä meillä on ollut tapana lähteä tuohon Kalevankankaan metsään etsimään kangasvuokkoja. Aina ne eivät ole siiheksi kerenneet nostaa edes pörröisiä nuppujaan. Toisin oli tänä vuonna! Pääsiäisenä olin ystäväni kanssa maailmanparannuslenkillä ja siellä se ensimmäinen kukka polun reunalla kukki.


 

Lähimmät kangasvuokot kasvavat muutaman sadan metrin päässä tästä kotoa ja olen käynyt niitä kuvaamassa taas kerran useamman kerran. Myös Tyyn kanssa (Hän kyllä onnistuu saamaan aina juuri sellaisia kuvia, joita itse tuhraan ja tuhraan!). Jokaisella kerralla on ollut ajatuksena kuvata vähän erilaisia kuvia. Nämä ovat nyt vähän sinnepäin, mitä ajattelin yhdellä kertaa...Karun mäntykankaan pohjalla kasvaa tuollainen keijukainen, jonka ohi on helppo kävellä. Kangasvuokkohan on rauhoitettu jo 1928.  Kasvupaikat vähenevät, mutta näitä voit löytää Salpausselän hiekkaisilta harjanteilta. Ja tuollaisella hiekkaharjulla tämä minunkin kotini sijaitsee. Seuraavat kuvat enemmän tuollaisia lajikuvauksia.

 


Ja näitä kuviahan riittää. Ja joka vuosi otan uusia. Huomaa varmasti, että tämä kukka on lumonnut minut. Kranttu kaunotar. Tässä vielä viimeiset, ehkä nyt eniten mieleiset otokseni. Että jos näet keväällä minut tuolla metsässä makailemassa, niin vierelläni on luultavasti kangasvuokko :)
2 kommenttia:

  1. Aivan mielettömän ihania,upeita ja lumoavia kuvia, lempparini ovat ensimmäisen kuvasarjan viimeinen ja viimeisen kuvasarjan ensimmäinen kuva. Millä objektiivilla olet kuvannut nämä kuvat?
    Mistähän päin Kalevankangasta mahtaisi löytyä kangasvuokkoja, minäkin haluaisin käydä niitä kuvaamassa? t

    VastaaPoista
  2. Tänä keväänä kangasvuokkoja on vähemmän, kuin normaalisti. Ovat melko yksittäisiä kukkia. Mutta helpoin niitä on löytää vanhan puretun Kalevankankaan koulun vieressä olevan suuren supan itärinteeltä. Siitä "tupakkasupasta" :)

    Kuvissa olen käyttänyt eri objektiiveja ja osassa myös lähilinssiä, mutta noissa viimeisissä kuvissa myös heijastin auringon valoa kukan alle. Heijastimia pitäisi käytää kuvatessa useamminkin :)

    VastaaPoista