torstai 29. toukokuuta 2014

5v ja viltti alpakasta


Näin kesän kynnyksellä vietetään minun synttäreitä... mutta tuo 5v ei ihan miulle riitä :) Nuo vuodet on miun kummipoika Niilon vuodet.

Talvella tuskailin serkulleni, että mitä ihmettä tekisin niille äidin langoille. Että olisiko jotain ideoita tai tarpeita. No paljastui, että Niilolle ei kukaan ollut vielä kerinnyt tehdä omaa vilttiä! Ja tottahan minä sen tekisin, mikäli vain varastosta sopivat langat löytyisi. (Varastossa langat vaikka 10 vilttiin!)

Ja löytyihän sieltä. Pussillinen vanhaa Novitan alpakkaa (Säilöin vyötteen, mutta liian hyvin... lisään langan nimen myöhemmin, jos vielä löydän...). Ja lisäksi sitten muutama jämäkerä väriä tuomaan.

Mallikin oli mielessä... tai tekniikka, millä tämän viltin tekisin. Olin vinkannut aiemmin ystävälleni erilaisia/uusia jämälanka peittojen ideoita ja mieleen oli jäänyt ajatus tästä Kaaospeitosta. Eli jos tekniikka kiinnostaa, niin käykääpä lukemassa tuolta!Peitto on siis neulottu noista ruuduista, mutta lisäsin reunaan tuollaiset väriraidat. Nekin on neulottu suoraan kiinni, eli peitossa ei ole yhtään ommeltua saumaa. Peitosta tuli vähän pieni, johtuen siitä, että en ostanut siihen uutta lankaa. Mutta kun Niilo tuosta kasvaa, voin jatkaa peittoa vaikka lisäämällä noita reunan raitoja. Itse pidän tästä sommittelusta, että nuo raidat eivät kulje ympäri, vaan peitto on vähän epäsymmetrinen kuvioiltaa. Vai mitä mieltä olette? 


Tänään siis juhlittii Niiloa. Onnea vielä :) Miun oli tarkoitus kuvata tää viltti sen lopullisessa käyttöympäristössä ja niinhän me kuvattii! Kuvattiin kyllä kaikkea muutakin... lelut, kuvat, naapurin talo jne. Ja lopulta kaivettiin jälleen tuo miun puhelin Niilon kuvaus tarpeille.... kuvattiin.... kuvattiin... niin, että miun puhelimen muistiin tallentui reilut 100 Niilon otosta :) Aiheet leluista korvakäytävään.... Vähän voimauttavan valokuvan tyyliin :)


Ja loppuun vielä Sohvin tekemä keppari lepäilemässä viltillä. Tuon sukan raidat olivat kumman tutun näköiset ja niinhän ne paljastuivat serkkuni vanhoiksi :)

2 kommenttia:

  1. Siellä se nukkuu onnellisena peittonsa alla, kiitos vielä! Olipa siistit syntsät (niin kuin kuvista näkyy hehheh...), käyn seuraavaksi kattomassa tekniikan :) Terveisin serkku jonka perintölangat lepää kellarissa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne ei onneks kunnolla säilyttämällä pilalle mene :)

      Poista