maanantai 5. elokuuta 2013

Että näin...

... neuloin sitten sukat. Ja vielä 7veikasta. Jämistä. Tuota harmaata lankaa jäi ehkä metri jäljelle... mutta musta ja ruskea eivät tietysti vieläkään loppuneet.

Luin yhtenä iltana tavalliseen tapaani blogeja ja silmiini sattui sukat jotka oli neulottu näin... mikä blogi oli... enpä enää löytänyt. Mutta idea oli siis tuossa neuloksessa, joka ei sitten alkuunkaan pääse oikeuksiinsa tuollaisessa paksussa langassa. Idea sinänsä mainio. Sukat neulotaan raidallisiksi, mutta kuvio syntyy aina raidan toisella kerroksella kuvion mukaan neulotuilla oikeilla ja nurjilla silmukoilla. Kaksi peräkkäistä eriväristä raitaa ovat peilikuvat noiden toisen kerroksen oikeiden ja nurjien silmukoiden suhteen. 


Ja koska kuvion koko on näissä aivan liian suuri suhteessa langan paksuuteen ja sukan kokoon voitte vain arvailla mikä kuvio sukkiin on syntynyt! ...kuvio ei siis näy kuin tietyistä kulmista katsomalla, vaikka lanka ja kuvion koko olisivatkin optimaaliset.

Kuvittelin pitäväni näitä sukkia ensi talven työsukkina... arvatkaas vaan kuka ne päätti haluta itselleen. Nuo sääret eivät todellakaan kuulu minulle, vaan sille peinemmälle talon hallitsijalle. No ei haittaa, minulle on ne alpakka Tähtitilkkusukat... töppöset.1 kommentti: