torstai 11. lokakuuta 2012

naulakoita

Viime aikoina on kovasti tuntunut siltä, että mitään ei saa aikaiseksi. Mutta taas pari asiaa kotona olen saanut tehtyä tai siivottua. Ensimmäinen suuri homma oli tuossa muutamia päiviä sitten, kun yksi naulakko romahti alas seinältä... Onneksi päällä oli vain kymmeniä kirjoja ja työkaluja... ja mitään ei mennyt rikki! Toinen naulakko ... tai seinäkoukut oikeestaan... tipahti eilen tuosta pesukoneen vierestä... mitähän seuraavaksi?
 
Mutta vaikka vanhat naulakot tipahtelevat, niin sain laitettua uuden paikoilleen. Tai uudesta ei kyllä voi puhua... eikä oikeestaan edes naulakosta, mutta kumminkin. Kesällä töissä tyhjennettiin romuvarastoja lavalle ja työhuoneestani katselin ja päätin, että mitään en tarvitse. Mukaan kuitenkin lähti pätkä tuollaista "naulakkoa"... siinä on aikaisemmin säilytetty opetustauluja. Se oli jotenkin vaan niin kaunis... numeroita 1 -20. 
 

 
Nyt naulakossa roikkuu suosikki henkarissani suosikki mekkoni. Henkarin olen Hämeenlinnassa asuessani ostanut kirpparilta... se ei ollut edes myynnissä, mutta kun kauniisti pyysin saada ostaa sen, niin möivät. Kaunis koivuinen henkari sopii täydellisesti tuohon naulakkoon :) (Ja mekko myös joka on Globe  Hopen mallistoa...)

 
Eilen sain viimein myös pääteltyä yhden neuleeni. Lankojen päättely ei kuulu suosikki askareisiini :)
Tästäkin langasta (Sirdarin Just Soya) kerkesin kokeilla kaikenlaista, mutta päädyin sitten kuitenkin tällaiseen simppeliin neuletakkiin. Lanka on kovin löllöä ja se vaikutti mallin valintaan todella paljon! Malli on siis omani ... joskin ei siinä nyt mitään sen kummallisempaa mallia ole. Neuloin sen pääntieltä helmaan sillä ajatuksella että pituuteen saan siten neulottua kaikki langat. Muutama metri vain jäikin. Kiinnityskin hoituu tuollaisella vanhalla tummentuneella hopeisella soljella.

 
Loppukevennyksenä yksi suosikki työkaluistani! Ilman tällaista peliä ei elämisestäni ja asumisestani tässä talossa tulisi mitään! Kone on mukavan pieni, mutta pippurinen :)
 
Tuossa ruuvivääntimen alla (myös tuon langan alla) on muuten tuollainen pikku penkki, joka oli talossa kun muutimme tänne. Sekin on osoittautunut kovin tarpeelliseksi!  Tämän avulla Tyyne pienenä kiipesi yöllä viereeni nukkumaan :) ja itse yletän vaatekaapin ylähyllyltä tavarat.  Ja pinta on remonteissa kulunut mielestäni kauniiksi...

 

8 kommenttia:

 1. Onkohan siellä vielä noita naulakoita saatavana? Ihana!

  VastaaPoista
 2. Ei valitettavasti ole :( Tän kuntosia ja koivuisella rungolla oli vaan tää kappale...

  VastaaPoista
 3. Voi kökkö! Tuo ois just ollu niiiiiin sopiva "miun huoneeseen"! Jos joskus päätät tuosta luopuu, tiiät uuden osoitteen ;)

  VastaaPoista
 4. Tulin akkojen kautta, eli linkitys onnistui. Naulakko on huisin hieno ja villatakki on iso työ, älä vähättele. Se on hillityn näköinen.Taidetaan vilkutella huomenna.

  VastaaPoista
 5. Kiva, että linkitys onnistui ja vilkutellaan (sulla on kyllä kadehdittavan hieno mummoilu ja neulontareissu edessä! ) :) Tiitulle tiedoksi, että pistetään mieleen, vaikka odotuksesta varmaan tulee piiiiiiiiitkä.

  VastaaPoista
 6. Hei! Olisitko halukas myymään naulakkosi? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitettavasti naulakko on käytössä ja en siitä toistaiseksi ole luopumassa. :)

   Poista