lauantai 23. maaliskuuta 2013

Tähtitilkkusukat

Tässä ne nyt sitten on. Ja ei muuten palele jalkoja! Johannan suomentama ja yksinkertaistama ohje näihin sukkiin löytyy hänen Silmukointia -blogistaan. Omani eivät yllätys yllätys ole ihan tuon ohjeen mukaan tehty... ja ovat kertaalleen neulotut... syynä tähän oli tuo ihana lanka valintani... kaapista valmiiksi löytyneet alpakan jämät. Olen siis langan osto kiellossa... (tosin näihin piti ostaa vähän lisää, kun halusin sukista peilikuvat, jota eivät kyllä ole... ovat symmetriset... ajatusvirhe, jota en korjannut!)
 


Näissä ylläolevissa kuvissa sukat ovat siis jo saaneet oikean muotonsa... toisella neulomalla... Ja niistä tuli edelleen aivan järkyttävän suuret! Ja koska alpakan ominaisuus on venyä ja venyä ja venyä... ne suurenivat aina vaan...

Ohjetta olin jo pienentänyt, mutta sekään ei riittänyt. Kärkikavennuksiin voin vinkata, että siihen voi neuloa yhden kuusikulmion, mikäli ei halua sukalle lisää pituutta... tässä on toisenlainen ratkaisu... ei  tämäkään ohjeen mukainen... Toiset sukat ihan tavallisesta sukkalangasta ovat arvatenkin työnalla... suosittelen lämpimästi villalankaa.

No mitäs sitten? Pesukone! Päätin ottaa riskin ja vanuttaa sukat sopivan kokoisiksi. Ensimmäisessä pesussa sukat eivät kutistuneet oikein yhtään. Toisessa pesussa vaihdoin pesupähkinät tavalliseen pesuaineeseen ja koneesta otettaessa sukat näyttivät pieniltä lastensukilta! No onneksi alpakalla on tapana venyä ;) Sukista tuli täydelliset.

Pesupähkinät eivät ehkä sovellu, jos tavoitteena on vanuttaa jotain. En tiedä, oli ensimmäinen kerta. Mutta normaalissa pesussa nuo ovat kyllä mainioita! Suosittelen.

Ja tässä nämä sitten valmiina. Tarkenee. Vähän liiankin hyvin. Nää on oikeestaan niinku sisäkäyttöön tehdyt töppöset. Sopii tänne meidän kotiin, jossa sähkölaskua pienennetään pattereita säätämällä... ja paikoitellen lattiat on hiukkasen viileät... vuosimallia -52... :)

Huomenna virvotaan... tai siis en minä, mutta Tyy. Kevät alkaa hiipiä mieleen, vaikka ulkona on juuri alkanut tiheä lumipyry! ...joka loppui yhtä nopeasti kuin alkoikin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti