perjantai 26. heinäkuuta 2013

Katsaus puutarhaan...

Kesäloma lähestyy loppuaan, mökillä odotetaan maalaajaa (minua), mustikat huutavat metsästä poimijaansa, vadelmien ajattelukin maistuu ihanalle, huomenna on ehkä koko kesän jännittävin päivä (onnistunko vai meneekö ihan mettään).... mutta olen sentään vähän puutarhassanikin joutanut nautiskelemaan. Nautiskelemaan sillä, että en ole tehnyt siellä mitään... tai no... mutta en mitään suurempaa.

 
Luin tässä Talo. -blogia (tykkään!) keskeneräisyydestä ja sen sietämisestä katselemisesta lempein silmin. Joo. Kyllähän tuolla pihallakin olisi tosiaan kilometrin pituinen To do -listan paikka, mutta siellähän tuo nätisti villiintyy ja odottaa. Kertaalleen raivattu pihan takanurkka on taas yhtä viidakkoa... kivi kasaa... kompostia... vuohenputkea ja vanhaa villisti leviävää sireeniä... ja sitä karmeasti leviävää vuohenkelloa (?)... ja siellä on muuten piilossa yksi kanoottikin! Mutta se nurkkakin odottaa, eikä pääse sille listalle... jota en muuten ole meinannut kirjoittaa. Kasvihuoneen nurkalla odottavat taimet (mustikkaa, viiniköynöstä, keltaista luumua...) istuttamista juuri tuonne. Ja autotallin seinään nojaavat ikkunat joista sitten joskus rekentelen sinne juttuja... kunhan se aika koittaa... kuulette kyllä :) 
 
... pointti on kuitenkin se, että en varmaan tulisi toimeen jos minulle ei olisi suotu mahdollisuutta kutsua tätä paikkaa kodikseni. Kaikkine keskeneräisyyksineen mahdollisuuksineen!
 
Tässäpä niitä ihania asioita, niitä joista voimaantuu. Ja nämä lienee niitä pieniä asioita joista syntyy se minun juttuni. Puutarhani. Kotini. 
 


Laikkuköynöstä äitini hankki minulle kaksin kappalein muutama vuosi sitten. Tämä yksilö tiesi paikkansa heti, toinen odotteli paikkaansa viime syksyyn. On ihmeellinen. Keväällä tuohon pation aitaan kiipeilemään istutettuun köynökseen tuli nuo valkeat lehdenkäret... kuten kuuluukin :) ... mutta kun noiden takana näkyvien varjoliljojen kukinnan aika tuli, muuttuivat nuo köynöksen lehdet täydelliseksi pariksi noille varjoliljoille (ja vuohenputkille!)... Varjoliljat <3... niitä minulle ei ole kuin nuo muutama, mutta lisääkin mahtuisi... valkoista versiota myös...
 



 
... ja sitten on nämä laukat. Kun sain tämän puutarhan hoidettavakseni ei pihalla kasvanut oikein mitään... paitsi noita violetteja laukkoja. Niitähän sitten riittikin niin paljon, että 10l ämpärin jaoin sipuleita naapureille... ja itselleni niitä jäi edelleen riittävästi (paljon)... tuon valkoisen version sipulit ostin ja istutin muutama vuosi sitten ja sekin on onnistunut säilymään...
 
Karhunlaukan sain Landeninmäen perinnetalolla järjestetystä taimien vaihto tapahtumasta.


Joskus oli ajatukseni, että puutarhani kukat olisivat pääasiassa valkoisia... no ne mitä sinne ostamalla ostan sitä oikeastaan ovatkin... kuten nämä liljat, jotka viihtyvät ja valloittavat lisää tilaa penkistä. Mutta värejä siis löytyy! Keltaistakin...  


Pyörälenkillä, joka yllätys yllätys kulki muutamankin puutarhakaupan ohitse, löytyi alesta tällaiset "pakko saada" - ruukut. Joissa siis kasvoi... kasvaa noita kuunliljoja... joista en oikein tiedä mitä niille tekisin... ehkäpä ne paikkansa löytää... Mutta olempa noihin tuollaisenakin oikein tyytyväinen... yrttipenkkiin nuo ruukut kyllä meinasin :)

 
 Ja sitten tähän urakointi osioon :) Hommaan, jota en vielä pari viikkoa sitten ymmärtänyt edes ajatella... siis  ei olisi kuulunut sinne To do -listalle... tai olihan siitä kai joskus puhetta kun taloon uusittiin katto, että sokkelin voisi maalata... no nyt sitten sen aloitin! Tuosta noin vaan!  Kuvia varmaan tulee, kun "ennen pakkasia" tämän projektin valmiiksi saan :) ...tuo kuva on se "ennen" -kuva.
 
... rappauksessa kyllä olisi pari korjattavaa paikkaa, mutta miten ihmeessä sen tekisin? ...on pikkasen haastavampi korjaus.
 
Neuleitakin on valmistunut, mutta niistä ei nyt jotenkin saa edes kuvia aikaiseksi... taitavat olla niitä talven juttuja :)
 
Ja tämä yökukkuminen olisi myös nyt lopetettava... öitä.
 
 
 
 


perjantai 19. heinäkuuta 2013

Bling Bling...

... taidan muuttaa blogini kohta kokonaan muiden tekemisiä esitteleväksi, kun nuo omat projektit vaan seisovat... No olin minä tässä jutussa mahdollistajan roolissa, eli on nää vähän niiku miunkii juttuja. Eiks joo? Aiheena on siis Tyyn 9v synttärit ja tuhanteen kertaan stressattu ohjelman miettiminen... kunnes päätin mennä siitä mistä aita on matalin ja tehdä niitä juttuja mitä myö muutenkin tehdään... eli tällä kertaa mosaiikkia :) Sillä erotuksella, että omat työni ei kimaltele näin eikä niissä ole kyllä yleensä näin huimia värejä. Mutta tää on niin tyttöjen näköstä jälkeä että ei vois enempää olla <3. Työt siis Tyyn, Emmin, Emman, Inkan ja Tytin käsistä.
 


 
Ja ovat siis tuikkukuppeja :) ... materiaalina alekorin tylsät lasiset tuikkukipot joihin silikoni liimalla liimailtiin nappeja, lasimosaiikkia, akryyli timantteja ja tuollaisia lasipisaroita.
 
Kun tytöt pistivät tuikut palamaan kippoihinsa ja häipyivät omiin juttuihinsa, valokuvasin noita varmasti sata ruutua. Olivat niin kauniit ryhmänä, että olisin voinut ottaa ne kaikki ja poltella niissä tuikkuja pimenevissä elokuun illoissa... mutta jokainen noista lähti omaan kotiinsa ja toivottavasti ilostuttavat siellä muitakin.
 
Kiva päivä. Sadekkin väistyi ja nyt paistaa aurinko :)
 
 
 

torstai 18. heinäkuuta 2013

Ukkola hiljenee...

... akat ei. Niin, on tullut aika hyvästellä vanha Ukkola, joka alkaa olla huollon puutteeseen rapistuva vanha kaunotar. Mieli on haikea vaikka uudet tilamme ovatkin oikein mainiot. On valoa, korkeutta, lämpöä ja juokseva vesi! ... ja vessa! Ukkolassa kerkisin kutoa jo kansalaisopiston aikoihin muutaman vuoden ja Akathan taidettiin koota 2003 (vai 2004 alusta?). Muisti ei ihan toimi... Vaihtelevasti Ukkolaan olen kerinnyt. Muutama vuosi hujahti niin, että en oikeastaan kutonut ollenkaan, mutta nyt on jo kuteet huvenneet jälleen varastoista :)
 


Räkäpäitä :)

Viimeiseksi Ukkolan kudonnaiseksi jäi leveä matto, jonka sain eilen kudottua loppuun. Jäi tosin vielä puihin kun kotona on neidin vuosipäivä juhlat... Kyllä aika rientää. Maton esittelen heti kun saan sen viimeisteltyä. ( matto tosin kaipaa alleen jotain muuta kun tuon karmean lautaparketin, että joudunkohan ensin tekemään vähän remppaa...) Samalla pari muutakin viimeistelyä vailla olevaa kudonnaista... Tuossa alla olevissa kuvissa vähän jo esimakua isosta matosta. Itse leikattua rättiähän tuo on...

 

Pitäisiköhän vetästä sadetakki päälle ja painua puutarha hommiin... ei kuumuus ahdistaisi! Muutaman inspiroivan puutarhajutun blogeista juuri luin ja nyt olisi intoa jälleen tarttua lapion varteen.

... tai täytynee leipoa ehkä ensin... on sitten jotain tarjottavaa kun neidin vieraat saapuvat :)

torstai 4. heinäkuuta 2013

Testaamista puutarhastelun varjolla...

Päätin nyt kokeilla ensimmäistä kertaa miten puhelimella jaksaisi näpytellä juttuja... ei edelleenkään pidemmin viitsi näpytellä... että joudutte nyt tyytymään näihin puhelinkuviin... täytyy kokeilla tämäkin :)
 
No ei tuo kaikki taida ihan puutarhasta olla... eteisen lattia edistyy... pihalaatoista voin olla montaa mieltä, muttakun ovat alkuperäiset ja kierrätys teemaiset...
 




 


 
Tuonne livahti muutama 'väärä' kuva joita en saakkaan poistettua... arvatkaas tai veikatkaa... tai antakaa mielipiteenne mitkä ne vois olla ;)

No pakko oli vähän korjailla...